колагенова-терапия-др-димова-околоочна-естетика колагенова-терапия-др-димова-околоочна-естетика

Какво представлява колагенът и защо е важен?

Колагенът е една от най-важните структури в нашата кожа. Тя естествено се съдържа в кожата. Има важна поддържаща функция, спомага за поддържането на здравината и еластичността на кожата. С течение на времето нашата кожа постепенно губи собствения си колаген. Това води до поява на първите признаци на стареене, образуването на бръчки и отпуснатост на кожата.

Какво представлява Guna MD Tissue?

GUNA MD TISSUE е медицинско изделие в стерилни флакони, съдържащ течен, нанотехнологичен свински колаген, витамин С, В1 /тиамин/, В2 /рибофлавин/ и В6 /пиридоксин. Терапията с инжекционен колаген директно доставя нов колаген, а също така стимулира създаването на нов колаген тип I, който е 90% от сухото вещество на кожата. Това е единствения колаген, произведен чрез нанотехнология. Така се постига намаляване размера на молекулата, което гарантира дълбоко проникване в дълбоките слоеве на кожата.

Подходяща възраст 30 - 80 години

Продължителност 30 - 40 минути

Брой процедури 7 - 10

Вид процедура Инжекционна

DR. DIMOVA ОКОЛООЧНА ЕСТЕТИКА  ще изготви за Вас индивидуален план на лечение.

Често задавани въпроси

1. Какво може да се постигне с тази терапия?

Тази терапия забавя стареенето на кожата, възстановява и поддържа колагеновата мрежа, бариера е за свободни радикали. Използва се за попълването на стрии, атрофични цикатрикси, забавя стареенето на кожата, предотвратява образуването на бръчки, скъсява периода на възстановяване и регенерация след други естетични процедури. Дава моментален ефект чрез усилване на клетъчните и енергийни процеси, предотвратява разграждането на собствения колаген. Терапията спомага за забавяне на естественото стареене на кожата.

2. Как се провежда терапията?

GUNA терапията се провежда под формата на класическа инжекционна мезотерапия. Използва се много фина игличка, за да се въведе продукта. Процедурата е изключително подходяща за малките бръчици около очите, торбичките и отпуснатостта на кожата около брадичката и шията. За да бъде ефикасна тази терапия трябва да се започне при първите белези на стареене.

3. Колко на брой процедури са енобходими?

Броят на процедурите е различен при хората и зависи от индивидуалните нужди и особености на пациента. Обикновено схемата на приложение е следната: първата седмица се прави два пъти, след което всяка седмица по един път за 6-8 седмици.

4. Какъв е ефектът от терапията?

Редовното прилагане на колагенова терапия забавя признаците на стареене и появата на бръчки. Подобрява структурата на кожата, тургура, блясъка и виталността й. Регулира несъвършенствата, пигментациите, повишава защитните и имунните функции на кожата. Може да се използва и съчетава с всички инжекционни и апаратни техники. Удължава ефекта на другите процедури, създавайки силна колагенова мрежа.

5. Защо колагенова терапия?

Изключителната ефикасност на процедурата, естественото, физиологично действие на колагена, липсата на странични реакции, безболезненото поставяне и бързо възстановяване прави колагеновата терапия незаменима.

Имате още въпроси?