плазмотерапия1-Accutite-др-димова-околоочна-естетика плазмотерапия-др-димова-околоочна-естетика

Плазмотерапия (PRP) = Platelet Rich Plasma представлява субстанция богата на тромбоцити, която се получава след взимането на собствена кръв и обработването й по специфичен начин, чрез центрофугиране. Тромбоцитите представляват малки клетки в нашата кръв, които играят изключително голяма роля в регенерацията на клетките. Те са носители на множество растежни фактори. След центофугирането в плазмената фракция на кръвта се изолират тромбоцитите. Това е фракцията, която се взима и се инжектира в повърхностните слоевеe на клетката, където тромбоцитите ще стимулират клетъчната пролиферация, синтез на колаген и еластин.

Плазмотерапия е ефективен метод за естествено подмладяване на кожата чрез собствен продукт – собствена обогатен кръвна плазма. Терапията е предпочитана заради своята висока ефективност и минимален риск от странични ефекти.

Какво представлява плазмотерапия или плазмолифтинг?

Плазмолифтинг е естествен, нетоксичен и безопасен начин, който се използва за регенерация на тъканите и тяхното подмладяване. Тромбоцитната автоплазма е природен „елексир на младостта“, който съдържа растежни фактори с висока концентрация, белтъчини, витаними, хормони. Инжектираната обогатена плазма предизвиква стимулиране на образуването на колаген и еластин в междуклетъчното вещество, регулира водния баланс, нормализира тъканното дишане. Стимулира се възстановяването на тъканите и защитната система на кожата.

Подходяща възраст 20 - 80 години

Продължителност 45 минути

Брой процедури - 3

Вид процедура Инжекционна

Безопасна ли е процедурата по вземане на кръв?

Процедурата е напълно безопасна. Консумативите, които се използват при плазмолифтинга са индивидуални, опаковани в стелини сетове. По време на процедурата се взима около 10 мл. кръв в специална епруветка, която се поставя в центофуга, за да се получи желаната обогатена плазма. Получената плазма се инжектира в кожата. Протоколът на приложение е да се направят 3 процедури в интервал от 4-6 седмици. Методът е доказано безопасен.

DR. DIMOVA ОКОЛООЧНА ЕСТЕТИКА  ще изготви за Вас индивидуален план на лечение.

Често задавани въпроси

1. За какви проблеми е подходяща процедурата?

  • Фини бръчки около очите, шията, деколте, ръце, колене
  • Възрастови изменения на кожата
  • Фотостареене, влошено състояние на кожата след прокомерно излагане на слънце
  • Стресирана кожа
  • Косопад

2. Има ли противопоказания?

  • Системни заболявания на кръвта
  • Онкологични заболявания
  • Автоимунни заболявания
  • Използване на антикоагуланти

3. Какво е въздействието на процедурата?

В следствие на биологичните ефекти свързани с увеличаване синтеза на колаген в дермата, усилване регенерацията на тъканите, активиране метаболизма в клетките, нормализиране на водния и кислороден баланс се наблюдават – намаляване на бръчките, намалява процесите на стареене на кожата, повишава тургура, цвета и изглажда релефа на кожата, подобрява хиперпигментации.

4. Кога може да се види ефектът от нея?

Ефектът от плазмолифтинга се наблюдава около 3 седмици след първото приложение.

5. Има ли странични ефекти?

Може да се наблюдават временни странични ефекти като сърбеж, зачервяване, оток, малки синини, които отзвучават в рамките на 24-72 часа.

6. Едно и също ли е PRP плазомтерапия и "вампирски лифгинг"?

„Вампирският лифтинг“ се нарича още регенеративна медицина. При тази процедура имаме подмладяване на лицето и тялото чрез използване на собствени продукти и клетки. Това е иновативен метод, чрез който се използва собствена обогатена плазма. Може да се прилага самостоятелно или в комбинация с други методи. Взима се 10 мл кръв в специализирана за това епруветка, която се центуфугира. След ценрофугирането на кръвта, в епруветката се отделят 3 слоя. Използва се една от фракциите, при която в малък обем плазма има 8 пъти по-висока концентрация на тромбоцити от венозната кръв. Там има и множество растежни фактори, които са отговорни за тъканата регенерация, подмладяване, повишаване производството на колаген и еластин, миграцията, деленето и диференциране на клетките и произвеждането от тях на ензими, както и други субстанции, растежни фацтори стимулиращи образуването на нови кръвоносни съдове за подобряване на микроциркулацията. Така се постига цялостно регенериране на кожата и нейния тургур.

Имате още въпроси?