оперативна-блефаропластика-Accutite-др-димова-околоочна-естетика

Оперативна блефаропластика

Запишете час за консултация

Падналите клепачи са главната причина, поради която хората прибягват до хирургия на клепачите, за да се премахне излишната кожа, да се стегне и да се придаде по-младежки вид. Понякога блефаропластиката може да се наложи да се направи, за да подобри зрителното поле или самото зрение.

Какво представлява блефаропластиката?

При блефаропластиката може да се премахне излишна кожа, мускули, мазнини от горен и долен клепач. Не трябва да се бърка с птоза на клепача, при която се променя позицията на горния ръб на горен клепач, чрез различни техники, които повдигат и заздравяват мускула, който нормално повдига клепача. Козметичната, естетичната блефаропластика е хирургична интервенция, която се прави, за да подобри външния вид. С възрастта кожата на клепача се отпуска, мускулите отслабват, мастната тъкан става проминентна. Всичко това дава изморен, тъжен вид на лицето.

 

Птозата е медицински термин за падането на горен клепач. Може да засегне клепача на едното или двете очи. Има и вродени птози. Това са конгенитални птози. Когато ръбът на клепача падне толкова много, че покрие зеницата, то води до блокиране на зрението.

Подходяща възраст 45-75 години

Продължителност 60 -120 минути

Брой процедури 1

Вид процедура Оперативна

Функционалната блефаропластика се прилага след наличие на медицински показания. В този случай се повдига клепача, за да се подобри зрението и зрителното поле. Извършва се когато пречи при изпълняване на ежедневни задължения, изискващи добро зрение, като шофиране и други.

DR. DIMOVA ОКОЛООЧНА ЕСТЕТИКА ще изготви за Вас индивидуален план на лечение.

Имате много въпроси?