мезотерапия-др-димова-околоочна-естетика мезотерапия-др-димова-околоочна-естетика

Мезотерапия и биоревитализация

Запишете час за консултация

Мезотерапия е изключителна процедура за подмладяване кожата на лицето. Процедурата е инжекционна и се извършва, чрез инжектиране на коктейл от витамини и хиалуронова киселина в кожата. Хиалуроновата киселина е естествена съставка в нашата кожа. Тя е изключително важна за изграждането на междуклетъчното пространство. С възрастта нейното количество намалява. Излагането на слънце, тютюнопушене, генетични фактори, хормонални проблеми, фактори на външната среда оказват влияние. Намаляването й води и до намаляване на плътността на кожата и до промяна в хидратацията.

Мезотерапия

Мезотерапия е начин, чрез който можем да върнем хидратацията на кожата и да предоставим необходимите елементи за една здрава, красива и млада кожа. Има различни видове мезотерапия, които се различават по тяхното  съдържание. Всеки пациент е подходящ за мезотерапия, дори младите хора на 20 годишна възраст. Видът на мезотерапията зависи от конкретните нужди на кожата и се обсъждат предварително с лекаря при оценката състоянието. Мезотерапията стимулира собствената регенерация на кожата и я подхранва чрез инжектирането на витамини, минерали и др.

Какво представлява процедурата?

Процедурата е инжекционна, което означава, че посредством малки игли и множество убождания в кожата се вкарва витаминен и минерален комплекс. Процедурата се извършва след поставянето на упойка под формата на крем. Прилага се при отпусната кожа и повърхностни бръчки. Може да се прилага за лице, шия, деколте, ръце.  Тази мезотерапия има няколко разновидности в зависимост от възрастта на пациента. Подходяща е за хора от 25 до 55 годишна възраст. Изборът на съответния продукт зависи от индивидуалните нужди и от преценката на лекаря.

Какво се случва след процедурата?

След процедурата се появяват леки подутини, вследствие на инжектираното вещество. Възможно е да има и лек оток. Може да се появят малки временни синини, които отзвучават бързо.

Колко процедури са необходими?

Броят на процедурите зависи от индивидуалните нужди и вида на мезотерапията. Тази процедура е целогодишна и не се влияе от сезонните особености.

Какъв е ефектът?

Ефектът се състои в това, че кожата изглежда по-свежа, здрава, плътна и хидратирана и млада.

Подходяща възраст 25-55 години

Продължителност 45 минути

Брой процедури 4-12

Вид процедура Инжекционна

DR. DIMOVA ОКОЛООЧНА ЕСТЕТИКА  ще изготви за Вас индивидуален план на лечение.

Видове мезотерапии

1. Мезотерапия на зоната около очите

Кожата около очите е изключително фина, нежна и деликатна. Тя много бързо се променя с възрастта. Влияе се от стрес, недоспиване, тютюнопушене, излагане на слънчева светлина. Неподдържаната кожа в тази област придава изморен, отпаднал и тъжен вид на лицето. Ето за това е изключително важно да се грижим за зоната около очите.

Мезотерапията на околоочната зона е нехирургична манипулация, чрез която с много фина игличка се поставят многократни убождания в епидермиса и дермата. Представлява специален коктейл от витамини, минерали, аминокиселини, неомрежена хиалуронова киселина, микроелементи, растежни фактори и др. С нея се постига видимо подмладяване и биоревитализация на околоочната зона.

Подобрява околоочния контур, повърхностните бръчки около очите, тъмните кръгове и умората в тази зона. Специално разработен е за стареещата кожа около очите. Биоревитализиращият запълващ ефект на хиалуроновата киселина се допълва от специфичен биоревитализиращ разтвор. Действието на неомрежената хиалуронова киселина върху бръчките е повишено чрез специфичен биоревитализиращ разтвор, съдържащ антиоксиданти, микроциркулатори и избелващи съставки. RRS® HA EYES  е резорбируем дермален имплант със съдържание на хиалуронова киселина, добавена към биоревитализиращ разтвор.

Процедурата е подходяща при поява на фини бръчки, уморени очи, повехнала и суха кожа, тъмни кръгове около очите, хлътвания под очите. Ефектът от процедурата е подобряване на кръвообращението, засилва обмяната, хидратира, подобрява еластичността и тургура, премахва тъмните кръгове и сенки, придава свеж и здрав вид.

Възможно е поява на странични реакции, които се изразяват в болка, зачервяване, екхимози, усещане за парене, оток, който изчезват след 24 часа. След процедурата трябва да се избягват екстремни температури, сауна, парна баня, директно излагане на слънчева светлина или UV. Препоръчителният протокол на инжектиране включва 1 процедура на 2 седмици, общо 4 процедури. Протоколът се повтаря 1-3 пъти годишно.

Околоочната мезотерапия е съвместима с други естетични процедури, а също така може да засили резултата на други медицински процедури и изделия. Ботулинов токсин може да се прилага две седмици преди или след процедурата. Микронидлинг и лазер може да се приложи непосредствено преди инжектирането.

2. Мезотерапия за релаксиране на кожата

Това е подмладяваща процедура за зряла кожа, която включва попълване на дермиса и релаксиране на кожата. RRS HA SKIN RELAX е дермален резорбируем имплант. Съдържа неомрежена резорбируема хиалуронова киселина, добавена към олигопептиди. Използва се за релаксиращ ефект в областта на лицето, шията, деколтето. Препоръчват се 4 процедури, приложени през една седмица.

 

Имате много въпроси?