микрониделинг-др-димова-околоочна-естетика микрониделинг-др-димова-околоочна-естетика

Медицински микронидлинг

Запишете час за консултация

Медицински микронидлинг е нехирургичен, неаблативен метод, чрез който се индуцира нов колаген, а това води до стягане и регенерация на кожата. Съдържанието на колаген в кожата се увеличава с 400%. Използва се за профилактика срещу стареене, но също така е отличен избор при пациенти с широки пори, белези от акне, стрии.

Какво представлява медицински микрониделинг?

Метода се състои в това, че микроиглички предизвикват контролирани убождания по кожата. Естествената реакция от убожданията на кожата е производството на нов колаген и еластин. Увреждането на тромбоцитите води до активен регенеративен процес, чрез стимулирано отделяне на растежни фактори и регулаторни пептиди.

Етапи на процедурата

  1. Процедурата започва с почистване и анестезиране с крем.
  2. Поставят се индивидуални, стерилни накрайници с микроиглички, които проникват в дълбочина на кожата между 0/5 до 2.5 мм. Множеството микротравми, които се получават от убожданията, стимулират процес на оздравяване, чрез освобождаване на различни активни субстанции, цитокинини, регулаторни пептиди, медиатори, растежни фактори, които отключват процесите на регенерация на кожата.
  3. В резултат на това порите се свиват, подобрява се структурата на кожата, дълбочината на белезите, изравнява се тена, кожата се подмладява.

Подходяща възраст 30 - 80 години

Продължителност 30 - 40 минути

Брой процедури 4 - 6

Вид процедура Апаратна

DR. DIMOVA ОКОЛООЧНА ЕСТЕТИКА  ще изготви за Вас индивидуален план на лечение.

Често задавани въпроси

1. Какви са показанията на този метод?

  • антиеждинг терапия
  • редукция на белези и стрии
  • ревитализация на увредена от слънцето, солариум
  • стимулиране производството на колаген и еластин
  • естесвена регенерация на кожата

2. Какви продукти могат да се използват?

По време на процедурата могат да се използват различни продукти, които да се вкарат в дълбочина. Такива продукти могат да бъдат хиалуронова киселина, различни витамини, аминокиселини, микроелементи, лекарства и активни молекули.

3. Какъв е периодът за възстановяване и колко процедури са необходими?

Процедурата има много кратък период на възстановяване. За оптимален ефект са необходими 4-6 процедури през 3-4 седмичен интервал.

Имате още въпроси?