лифтиращи-конци-Aptos-др-димова-околоочна-естетика

Лифтиращи конци Aptos

Запишете час за консултация

Лифтиране с конци Aptos е процедура, при която се използват специални биорезорбируеми конци. С тях се постига повдигане на вежди, изглаждане на бръчки, подобряване на контура, подмладяване на тялото и лицето. Конците са с различна структура и дебелина. Създадени са от д-р Марлен Суламанидзе. С конците Aptos се извършват разнообрази корекции, които не могат да се постигнат с филъри, ботокс или други техники. Те съдържат млечна киселина и поликапролактон. В продължение на повече от година те се разграждат, а постоянното им отделяне на активните им съставки стимулира образуването на нова колагенна структура. Методите имат моментален, видим резултат, а с времето резултатът дори се подобрява. Процедурата е минимално травматична. Няма белези при поставянето и има бърз възстановителен период.

Какви са предимствата на процедурата?

  • Индивидуален подход в зависимост от особеностите на лицето;
  • Максимално естествен резултат със запазване на мимиката;
  • Максимална безопасност с минимален травматизъм;
  • Бърз и видим резултат;
  • Бърз възстановителен период;
  • Продължителен ефект;
  • Прогресиращ във времето ефект от 2 до 5 години;

Подходяща възраст 30+ години

Продължителност 40 - 50 минути

Брой процедури 1

Вид процедура Мануална

Важно за възстановяването след процедурата

След процедурата често се налага прием на антибиотик 3-5 дни, дезинфекция на входните отворчета, поставяне на превръзка с ластичен бинт преди лягане. Пълното възстановяване е за около 10-14 дни, през които трябва да се ограничава мимиката, козметичните процедури, масажите, спорта, солариума и сауната.

DR. DIMOVA ОКОЛООЧНА ЕСТЕТИКА  ще изготви за Вас индивидуален план на лечение.

Често задавани въпроси

1. Какъв е ефектът от лифтиращите конци?

Подобряването на външния вид се вижда веднага, но ефектът се усилва във времето, докато конците се резорбират в кожата. Постига се ефект на вътрешно укрепване, повишаване еластичността и тургура на кожата.

2. Кога след процедурата ще мога да се върна към нормалното си ежедневие?

Веднага след терапията пациентите могат да се върнат към обичайните си ежедневни дейности. Ограничават се за кратко масажите, интензивния спорт и сауна/парна баня.

3. Може ли тази процедура да се съчетава с други естетични методи?

Конците могат да се съчетават и с други естетични методи като плазмотерапия, мезотерапия, дермални филъри и други естетични процедури.

4. Има ли риск от увреждане на нервните окончания и кръвоносните съдове?

Лифтирането на лицето се провежда на дълбочина не повече от 3-5 мм в кожата, което изключва риска от увреждане  на нервни окончания и големи кръвоносни съдове.

5. Подходяща ли е процедурата за моята възраст?

Тази процедура е подходяща за хора след 30-40 години. Зависи от индивидуалните особености на остаряване, при които отпускането на тъканите е по-значително. Процедурата се извършва при пълна стерилност.

6. Колко време трае процедурата?

В зависимост от зоните на работа и подготовката за стерилизация и упойка,  процедурата продължава около 40-50 мин., значително по-малко от една хирургична намеса.

Имате още въпроси?