белези-около-очите-др-димова-околоочна-естетика

Има различни видове белези – келоиди, хипертрофични белези, ретракции на клепачите. Причината за тях са разнообразни. Могат да се дължат на травми, изгаряния, възпалителни реакции, хирургични интервенции, туморни формации и др. Белезите могат да обхванат както зоната на очите така и да се разпрострат на лицето. Те могат да са леко забележими или да са такива, които да причиняват значителни промени. Понякога тези белези не са само естетични, а също така причиняват големи функционални проблеми. Тези белези изискват добро познаване на проблема и понякога са голямо предизвикателство. Важно е да се прецени локализацията, плътността, текстурата, цвета и местоположението на засегнатата област.

Видове белези

Белезите са различни видове. Могат да бъдат хипертрофични цикатрикси – плътни, червеникави, проминентни. Но също могат да са келоиди – обикновенно са по-големи от хипертрофичните, излизат от границите. Понякога могат да са болезнени и сърбящи. Лечението на цикатриксите изисква индивидуален подход, който може да получите при проведения преглед. Лечението може да бъде хирургично и нехирургично.

Третирането на белезите е комплексен подход, който задължително изисква консултация с лекар специалист преди да се създаде план за отстраняването на белега. Не се колебайте да се свържете с д-р Димова.

Подходяща възраст 18-70

Продължителност 40 минути

Брой процедури 1

Вид процедура Хирургична/Нехирургична

DR. DIMOVA ОКОЛООЧНА ЕСТЕТИКА  ще изготви за Вас индивидуален план на лечение.

Имате много въпроси?