7 причини за появата на тъмни кръгове под очите

Тъмни кръгове под очите обикновено се свързват с умората, но истината е, че може да има и други причини, поради които се появяват.

Защо е възможно да се появят тъмни кръгове под очите?

Възраст
С напредване на възрастта кожата ни става по-тънка и телата ни страдат от загуба на мазнини и колаген. Изтънялата кожа под очите кара тъмните кръвоносни съдове, които са отдолу да се показват по-лесно.

Напрежение в окото
Напрежението в очите Ви, гледайки на екрана за дълги периоди от време, води до разширяване на кръвоносните съдове около очите, което води до по-голяма видимост на тъмните кръгове.

Алергии
Когато имате алергична реакция или страдате от сухи очи, тялото Ви отделя хистамини, което от своя страна кара кръвоносните съдове да се разширяват и по този начин стават по-видими. Драскането или триенето на сърбящи очи може да влоши тъмните сенки под очите, защото това води до възпаление, подуване и счупени кръвоносни съдове.

Дехидрация
Липсата на влага в телата ни кара кожата под очите да изглежда суха и тъмна.

Свръх излагане на слънце
Излагането твърде много на слънце може да доведе до потъмняване на пигментацията на кожата.

Генетика
Тъмните кръгове под очите могат да бъдат наследствена черта. Симптомите могат да се влошат с напредване на възрастта или бавно да изчезнат.

Предразположения
Предразположението към определени състояния, като заболяване на щитовидната жлеза, може да причини тъмни кръгове под очите.

Какво може да се направи, за да се реши проблемът с тъмните кръгове под очите?

Добрата новина е, че специалистът по окулопластична хирургия д-р Димова мове да Ви помогне да се отървете от непривлекателните тъмни кръгове под очите. Ако се интересувате от такава възможност, свържете се с мен днес за консултация.